Co hostům ve vašem apartmánu zaručeně vykouzlí úsměv na tváři

Co hostům ve vašem apartmánu zaručeně vykouzlí úsměv na tváři

19.6.2024 - Vlastníte-li apartmán nebo jinou nemovitost určenou ke krátkodobému pronájmu, nesmíte zapomenout na dvě důležité věci. Jednak jak dát o pronájmu vědět potřebnému okruhu zájemců, a jak jim zpříjemnit pobyt, aby se vraceli. Nebo aby alespoň na ubytovacích portálech zanechali to nejlepší hodnocení.

Ano, ubytovací portály. To jsou dnes nejfrekventovanější místa, kde lidé hledají ubytování v místech, kam vyráží na kratší či delší dovolenou. Být tam registrovaný je dnes prakticky věcí nutnosti. Výhodou je, že tyto portály prakticky neznají hranice. Oslovují hosty napříč světem, v desítkách jazyků. Prezentují své nemovitosti v celosvětových vyhledávačích, jako jsou Google, Bing a Yahoo. Mají tisíce partnerů, na jejichž stránkách dále propagují své služby, tj. rezervace nemovitostí svých klientů.

Myslíte si, že můžete udělat ještě něco navíc?

Určitě. I kdybyste měli jen jeden apartmán, může mít své webové stránky. Propagovat ubytování lze také na sociálních sítích, kde můžete pro svůj apartmán vytvořit vlastní stránku. Zvláště v období, která nejsou moc vytížená, můžete tímto způsobem podpořit své podnikání. Důležité je popsat výhody, které ubytování nabízí.

Je třeba pamatovat na to, že do apartmánu jezdí různé typy hostů, kteří mají různé zájmy. Rodiče s dětmi bude zajímat, kde jsou v blízkosti třeba dětská hřiště, herny nebo lyžařské školičky, party dospělých ocení informace o večerní zábavě a dobrých restauracích, dámy například seznam kulturních akcí. Ten, kdo si přijíždí odpočinout, bude hledat wellness, ti, kteří plánují sportovní dovolenou, přivítají mapu s vyznačenými turistickými trasami, cyklostezkami a sjezdovkami. Ale to už se dostáváme přímo do apartmánu. I tam můžete svým hostům přichystat překvapení a příjemně je naladit.

Nezapomínejte na maličkosti

Láhev vína, květina na stole, vítací vizitka, mapa okolí. To jsou maličkosti, které hosté ocení. Kdo by si při příjezdu na dovolenou nechtěl odložit kufr a dát si sklenku vychlazeného vína, piva a k tomu pár kousků ovoce, čokolády nebo oříšky. Potěší také sada potravin, které by si jinak hosté museli přivézt. Základem jsou dochucovací prostředky, jako sůl, koření, případně hořčice, kečup, a také instantní káva a čaj.

Zvláště zahraniční hosté, kteří lokalitu blíže neznají, ocení tipy na výlety. Nemusíte kupovat objemného průvodce, který by možná v apartmánu dlouho nezůstal. Stačí mapka s vyznačenými zajímavými místy, kterou pořídíte v každém infocentru zdarma.

Turistické destinace dnes nabízejí pro přijíždějící hosty různé výhody, jako je karta hosta, díky které pak návštěvníci získávají řadu slev. I tu je dobré každému hostovi nabídnout a aktivovat. V apartmánu je vhodné mít také různé časopisy, jednoduché deskové hry, karty či omalovánky pro děti. Sice je budete muset občas doplnit či vyměnit, odměnou může být vyšší hodnocení, které přivede další platící hosty.

V různých ročních obdobích můžete standardní zařízení doplnit tematickou výzdobou. Na jaře to mohou být velikonoční dekorace. Na vstupní dveře stačí pověsit malovaná vajíčka, nápis Happy Easter, hosty přivítat malou miskou s čokoládovými kraslicemi nebo zajíčkem. Když k tomu přidáte vázu s květinami, celý apartmán se rozsvítí do jarní nálady. Jarní květiny pak můžete nechat v apartmánu až do léta, kdy je vyměníte za letní dekoraci. A nemusí být čerstvé.

V prodejnách s doplňky do domácnosti je k dispozici velké množství umělé květeny, na níž ani zblízka často nepoznáte, že není ze zahrady. Jinou výzdobu použijete na podzim a další ve vánočním období. Stačí zakoupit zhruba čtyři sady a během roku je měnit a občas doplnit novějším kouskem. Je to levné a vytvoří to originální atmosféru.

Dekoraci apartmánu můžete také přizpůsobit lokalitě. Stačí použít typické výrobky, například na farmě přivítat hosty čokoládou, na horách postavit na stůl láhev svařeného vína, na letním bytě nechat v lednici domácí limonádu. Cest, jak hostům zpříjemnit ubytování, tak, aby se vraceli, je dost. Inspirovat se můžete i na různých portálech, které radí, jak vyzdobit interiér levně, nápaditě a vkusně.

Zaujalo vás téma? Doporučujeme:

Jak_zaridit_apartman_pro_turistyJak zařídit apartmán pro turisty







Jak_zaridit_byt_k_letnimu_pronajmuJak zařídit byt k letnímu pronájmu?










Jak_idealne_vybavit_chatu_k_pronajmuJak ideálně vybavit chatu k pronájmu?








Za_jakych_podminek_je_mozne_ubytovavat_ve_svem_dome_turistyZa jakých podmínek je možné ubytovávat ve svém domě turisty?







Horske_apartmany_k_bydleni_i_pronajmuHorské apartmány k bydlení i pronájmu. Poptávka stále převyšuje nabídku





 

Jindra Svitáková

odebírat zprávy